november 2012


LOGO

Nå har jeg sittet i et par timer og designet noen ulike logoer, som jeg tenkte vi kunne bruke til ungdomsbedriften vår på skolen. Det er jo kun noen forslag da, og alt kan endres på. Men jeg håper at jentene liker noen av de og at vi kan bruke en av logoene som utgangspunkt. Så kan vi heller endre på logoene i fellesskap. Her er et av forslagene jeg har laget.


- Xoxo Ine Elise

JEG VANT DEKSEL

For et par uker siden så annbefalte jeg nettsiden www.Lutch.no, og nettopp fordi jeg gjorde det, så vant jeg et mobildeksel. Lutch har nemlig en konkurranse som går ut på å bli "månedens blogger". Det betyr at de kårer en blogger hver måned som vinner et mobildeksel. Denne gangen vant jeg, og jeg fikk dekselet sendt gratis i posten under en uke etter at jeg vant det. Så lutch er veldig raske på leveringen også. Jeg valgte dekselet selv og er veldig fornøyd med det. Nå er mobilen min lekker.- Xoxo Ine Elise

BREAKING DOWN

Nå er det kun 10 minutter til filmen, twilight breaking down part 2 entrer skjermene i mange kinosaler rundt omkring i landet. Heldig som jeg er, så er jeg på premiære med mine to herlige lillesøstre. Vi har gledet oss til denne filmen i over et år, og endelig er den her. Det blir nok et mareritt for meg å stå opp imorgen tidelig, men det skal jeg klare, og det er verdt det. For hvis filmen er like bra som de andre twilight filmene, så blir dette en fantastisk kinokveld. - Xoxo Ine Elise

HJEMMEBEHANDLING

På tirsdager har vi jo kunder på skolen, men siden vi hadde prosjektuke forige tirsdag og fri denne tirsdagen, så har jeg jo ikke fått utført behandlinger på to uker. Så da har jeg heller hatt behandlingene her hjemme. Og det er så morsomt når kundene blir fornøyde. Det er ingenting som gleder meg mer enn det. Både mamma og ingeborg har vært hudpleie kunder her disse ukene. Da slenger jeg en madrass på bordet og setter igang. Må jo bruke det jeg har sålenge jeg ikke har massajsebenk enda. Det funker enn så lenge. Men jeg utfører stadig manikyr også, på mandag fikk Oda manikyr og Ingeborg fransk manikyr. For den franske lakkingen er virkelig noe av det jeg trenger å meg øve på. Og det er så fint å ha disse småjentene som jeg kan utføre behandlinger på altså. Nå har jeg tre ulike franske manikyr sett, så jeg gleder meg til å teste de ut. Det var depend settet jeg prøvde ut på mandag, og det var faktisk veldig bra, borsett fra at jeg ikke likte den overlakken. For den gjorde at det hvite på neglene ble gult.

- Xoxo Ine Elise

UNGDOMSBEDRIFT

Forige uke hadde vi prosjektuke på skolen. Det var veldig deilig. Vi fikk utdelt oppgaven mandags morgen, også måtte vi levere den skriftlige oppgaven innen halv to på fredag. Så fikk vi jobbe akkurat hvordan vi ville og hvor vi ville. Jeg jobbet med Trine, og vi valgte å lage en oppgave om Neglakademiet. Det var veldig spennende, siden vi selv bruker produkter derfra på skolen. Vi fant ut masse fakta og dro til og med til beauty spa klinikk for å intervjue de ansatte der, siden de bruker produkter fra neglakademiet. Vi skulle både levere en skriftlig oppgave og ha en fremføring. Men fremføringen har vi ikke hatt enda. Vi jobbet flere timer om dagen her hjemme og jeg ble veldig fornøyd med det ferdige resultatet. Nå blir det spennende å se om lærerene blir like fornøyd. 

På mandag denne uken fikk vi et nytt prosjekt utdelt, og det skal vare resten av skoleåret. Vi skal nemmelig starte vår egen ungdomsbedrift, som vi skal jobbe med på fredager. Det blir nok kjempe gøy. Og når alt papirarbeid er ferdig, produkter er kjøpt inn, og avtaler er i boks, så kan vi åpne bedriften, ta imot kunder og tjene egne penger hver fredag. Gjett om jeg gleder meg. Klassen skal bestå av to bedrifter. Og på gruppen min er det jeg som er økonomiansvarlig, siden jeg er den som er eldst. Men det er greit. Vi har funnet på navn til bedriften allerede men jeg vil ikke røpe det helt enda. På fredag kommer hun som skal sette oss i gang fra ungt entreprenørselvskap, så det blir et spennende prosjekt å arbeide med fremover.


- Xoxo Ine Elise

INNKJØP TIL SALONGEN MIN

I helgen så var Mia, mamma og jeg på shopping, fordi jeg skulle kjøpe bursdagsgave til Lena, også måtte vi kjøpe bursdagsgave til Oda som har bursdag om 10 dager. Men jeg kom over et tilbud på 5 neglelakker for 100,- kr. Og da måtte jeg bare slå til fordi jeg synes det var så fine farger. Den grønne kjøpte jeg mest så den kunne matche favorittkjolen min da. Men jeg har testet ut kvaliteten og jeg synes den var bra. Tørker ikke for fort, og hverken klumper seg eller blir prikkete. Det blir glatt og gjevn overflate, slik som det skal være. I samme butikk fant vi lipglosser på tilbud. Og det klarte selvfølgelig ikke jeg å motstå.- Xoxo Ine Elise

HUNGER GAMES

Idag våknet jeg etter en fryktelig merkelig drøm. Det var en kombinasjon av filmen the hunger games og tv3 serien fangene på fortet. Og hele drømmen befant seg i Afrika. det var altså 10 "familier" som ble satt sammen av de menneskene som hadde meldt seg på. Og menneskene var fra land i hele verden. Og i drømmen hadde tydeligvis jeg meldt meg på med lillesøstra mi. Og vi havnet heldigvis i samme familie. Men mamma og pappa havnet i en annen. Aner egentlig ikke hvorfor de var meldt på heller. Hver familie bestod av 5 personer. Og man kjente igjen familien sin på klærne. Min familie hadde foreksempel gule bukser. og en annen familie hadde hvite leggvarmere med svarte prikker.

Hele leken startet på toppen av en høy bygning. altså et flatt tak med en liten kant rundt. Det var fryktelig langt ned, og falt man, så havnet man rett i vannet. taket var egentlig ganske lite i forhold til hvor mange mennesker som skulle være med. 10 x 5 = 50 mennesker, som satt tett i tett på taket i  24 timer, fordi vi skulle sulte oss før leken startet. For å komme oss opp til taket måtte vi krabbe en og en igjennom en lang rusten tunell halvfull av møkkete vann. Og alt vi fikk utdelt var en liten ryggsekk med en kniv, et tau og en flaske vann. Vi fikk også streng beskjed om at hvis vi skadet noen, uansett hvilket lag, så ble hele familien diskvalifisert.

Da det hadde gått 24 timer på det trange taket, ble det utløst en alarm som et tegn til at vi kunne starte. Samtidig åpnet en ny åpning seg, for den tunellen vi kom ut av var nemmelig stengt. Da kunne alle krype familievis ned i den nye tunellen og ake seg ned til fortet. Det var kun de 8 første familiene som kom seg ned, som fikk lov til å delta. Fortet så akkuratt ut som fortet i serien fangene på fortet. stort og ovalformet i flere etasjer, med masse trapper og dører. En utfordring bak hver dør. Da vi kom ned til fortet, var det en plakat hvor det stod "den første familien som gjennomfører 10 utfordringer, uten større skader, har vunnet" så vi løp jo av gårde for å lete etter gule merker på dørene, ettersom alle vi i familien hadde gul bukse. Da var det vårt kjennemerke, akkuratt som de med leggvarmerene hadde hvit med svarte prikker som kjennemerke.

Vi fant etter en stund vårt første gule merke og det stod kun på døren hvor mange fra familien som skulle gå inn, vi ante ingenting om hva utfordringen gikk ut på. I den første utfordringen var det kun en som skulle inn, og det ble jo selvfølgelig meg. Jeg måtte løpe på 3D mølle mens jeg hentet bøtter fra taket, fyllt med grønt vann, som jeg skulle helle i et rør forran 3D møllen. Når jeg hadde helt nok vann i røret, kunne jeg nå nøkkelen fra røret ved siden av. Det som var så fint med denne leken var at man ikke hadde noe tidspress. Det var ikke noe timeglass som rant ut eller noen stoppeklokke som ringte. Vi hadde ubegrenset med tid. Jeg fikk nøkkelen og kom meg ut. Så var det bare 9 utfordringer igjen. 

Vi gjennomførte utfordring etter utfordring uten problemer. Vi sorterte dyr og vi dyppet hender i krukker med mye ekkelt. og vi måtte til og med rense et fiskegarn med ekle dyr. Alt fra edderkopper til skorpioner til slanger. Men så kom den siste utfordringen og det var såklart den aller vanskeligste. Den bestod av to deler, men del to fikk vi ikke vite før vi hadde gjennomført del en. Nå var plutselig Gaute, programlederen fra farmen hos oss, for å instruere hva vi skulle gjøre, siden dette var den siste utfordringen vår. Han fortalte også at det kun var oss og 2 andre lag igjen. Alle andre var diskvalifisert eller skadet. Så fortalte han at utfordringen var å gå inn i et rom og finne 3 bestemte sjødyr som så akkuratt like ut som på et bilde vi fikk utdelt. vi måtte også finne 3 eksemplarer av hvert dyr.

Da vi hadde gjort det, noe som tok en evighet, gikk vi ut til han med sjødyrene, men han ba oss kaste de i et stort svømmebaseng som var rett bak han. Hvor kom det bassenget fra? Men vi gjorde som han sa. For det var nemmelig kun 2 som fikk komme ut å være med i del 2 av utfordringen. og det var meg og min bestevenninne, Stine. De andre var sperret inne der vi fant sjødyrene. Gaute fortalte at en av oss måtte dykke ned og fange 3 av dyrene i en liten veske, og komme opp med alle tre i vesken på bare et dykk. Og siden Stine har gått på svømming i mange år, sa hun seg villig til å ta utfordringen. Hun hoppet ut med dykkebriller og denne vesken i hånden og fikk samlet først et dyr, så to, og til slutt det siste. hun kom opp og var helt pompet. hun hadde jo vært under vann utrolig lenge. Men da Gaute skulle telle over dyrene, var det bare to i vesken, og han konkluderte med at vi ikke hadde bestått utfordringen. Det viste seg at dyr nr 1 hadde hoppet ut når hun åpnet vesken for å legge i dyr nr 3. Stine ble hentet av ambulasefolk og resten av familien vår måtte klatre ned mange meter i et spindelvev for å komme til første etasje. Der var vi publikum for de to finalistlagene, sammen med de andre taperlagene. Det var en jevn kamp, og da vinneren var kåret og finalistene kom ned på bakken, så innså vi at det var laget til mamma og pappa som hadde vunnet. Hurra.

Lekene ble avsluttet med en flott sermoni av turnere og nisser, og russiske sekkepipespillere. Alle representantene fra de ulike landene fikk vise seg frem og det ble spillt vakker musikk. Det var som å se åpningssermonien på OL. Og hele sermonien foregikk på det lille taket, som plutselig var blitt megastort. Og alle som hadde vist seg frem hoppet ned i vannet. Da det var vår families tur holdt vi alle hender mens vi hoppet, også våknet jeg selvfølgelig akkuratt da jeg traff vannet. Er ikke det typisk?

- Xoxo Ine Elise

MILKY MONDAY

Det er alltid godt med milkshake. Spessielt når du får den følelsen av at du virkelig har mestret det du ønsket å lage. Slik som jeg føler at jeg klarte idag. Egentlig så er jeg jo elendig på kjøkkenet, men milkshake, det er en av de få tingene jeg faktisk synes går greit å lage. Fordi jeg er en godtegris som er super glad i sukkerbomber, så foretrekker jeg milkshake fremfor smoothie. Denne gangen laget jeg milkshake av jordbær og vaniljeis, lettmelk, en klatt med bringebær syltetøy og blåbær, som er håndplukket fra hagen. Resultatet falt i smak her i familien, og da er målet oppnådd. 

- Xoxo Ine Elise

BAD HAIRDAY

Igår skulle jeg i bursdag, og siden jeg hadde så sykt bad hairday, som er typisk min uflaks, så bestemte jeg meg for å slette håret for en gangs skyld. Selvom det tok utrolig lang tid, så ble jeg ganske fornøyd med resultatet. Det var ganske uvant for til vanlig har jeg jo dessverre massevis av krøller.

- Xoxo Ine Elise

HELG

Denne helgen har jeg tilbragt med min venninne Kathrine. Og det har vært veldig hyggelig. På fredag dro vi på jentetur til sverige med søstra hennes, som nettopp har fått lappen, så det var jomfru-turen til utlandet. Da vi kom hjem hadde foreldrene laget taco til middag. Det smakte nydelig, og det var heller ikke pinlig stillhet rundt bordet, for hele familien er utrolig utadvente. Så stæsjet vi oss, før vi dro på byen. Og heldige som vi var, fikk vi kommet inn på twilight til halv pris. Vaktene var jo veldig hyggelige, det må jeg også få understreke. Så var vi også en tur på Voodoo. Og ble kjent med bartenderen og kompisene hans. Og han bartenderen lagde verdens beste drink til oss. Men det kjipe var at drinken ikke hadde noe navn, siden han hadde funnet den opp selv. Nå vet jeg iallefall hva jeg skal bestille neste gang, haha.
- Xoxo Ine Elise